Lillehammer Brukerstyrt Senter, Havang

Kirkegata 45 2609 Lillehammer – 918 48 961

ANTA-kurs

ANTA-KursANTAbilde-WB-1024x500

Brukerundersøkelse av antakurset utført av IRIS.

Hvem kan delta?

Alle kan delta på ANTA-kurs. Vi stiller bare krav om at alle deltakere møter i upåvirket tilstand og ikke har forstyrrende adferd.

Hva læres bort?veien fram går først tilbake.jpg

Kurset holdes i grupper, og dette er et lærings- og motivasjonskurs som skal hjelpe dem som sliter med avhengighet i å hindre tilbakefall og få til de endringene de ønsker. Sentralt i opplæringen er boken «veien frem går først tilbake» av Rita Nilsen.

Hvor lange dager er det?

Dagen starter kl. 09:00 med øreakupunktur (frivillig). Selve kurset er fra kl.10.00 til 15.00 mandag til fredag i en uke. Vi serverer lunsj 11.30. De som vil kan sitte igjen med arbeidsoppgaver der kursholder bistår.

Hva handler ANTA kurset om?
Hovedfokuset i ANTA-kurset er at et hvert misbruk av stemnings- og tilstandsforandrende middel kun er et symptom. Kurset tar opp mulige årsaker til utvikling av avhengighet, skaper en arena der deltakerne får anledning til å utvikle forståelse for egen endringsprosess, samt bevisstgjør personlige utfordringer.

«Det handler ikke om å slutte å ruse seg, men å finne en mulighet for å slippe»

ANTA-kurset er et lærings- og motivasjonskurs, som Rita Nilsen i NADA-Norge har utviklet i samarbeid med MD, DAc, Michael O. Smith v/Lincoln Medical/Mental Health Center, NY, USA, NADA International, W&B, Sverige og Anker Rehab. Kurset er rettet mot mennesker som sliter med avhengighetsproblematikk.

Kurset bygger på Recovery-filosofien. I Recoveryarbeidet tar man utgangspunkt i personene egne evner og resurser og øker dens kompetanse til å styrke seg selv både fysisk og psykisk.

Dette kurset er ment til bruk i motiveringsarbeidet, stabiliseringsfase før evnt. en utredning eller innleggelse i døgnbehandling. Men det kan også fungere godt som et supplement til polikliniske tilbud og som et forsterket ettervernprogram. Deler av kurset passer ikke for personer som inntar rus-og legemidler og ikke i det hele tatt for personer med tyngre psykiatriske diagnoser.

Basis-gruppa er hoveddelen for hele kurset. Dette er et intensivt kurs som går over en Antakurs1 aug 18uke à 5 timer pr dag, mandag – fredag.

På dette kurset lærer den avhengige blant annet mer om sykdommen Avhengighetssyndromet (WHO ICD-10/DSM IV) og adferd og reaksjonsforstyrrelser, samt om de ulike faser av abstinenser og de 10 mest kjente tilbakefallssignaler.

Mål: Personen skal lære seg mer om sin egen sykdom og selv ta ansvar for å forebygge sine tilbakefall.

Support`n: er et tilbud til de som har deltatt på ANTA-kurset og som ønsker å leve et rusfritt liv.

Det er dog viktig  og å nevne at dette ikke er noen erstatning, men et supplement til medisinsk eller annen strukturert  terapeutisk hjelp personen får.  I denne gruppa vil vi først og fremst holde fokus på tilbakefallsfaren og varseltegnene i forhold til dette. Dette kurset går over 45 uker, 1 kveld, 2 timer per uke.

Mål: Lette arbeidet i tilfriskningsprosessen til den rusavhengige, samt å bidra til å forebygge tilbakefall.

______________________________________________________________________________________

Hittil har vi arrangert fire vellykkede ANTA-kurs. Det første ble holdt av Vigdis Seljåsen Lie og de tre siste av Rita Nilsen.

Her er noen av tilbakemeldingene fra kursdeltakere:

* Jeg lærte mer om meg og min avhengighet på en uke enn hva jeg har lært på et langt levd liv.

* Har prøvd mange ganger å bli rusfri, uten å lykkes. Etter ANTA-kurset kan jeg endelig se lyset i andre enden av tunnelen. It`s a real eyeopener. En investering for resten av livet.

* Lært å få et helhetlig bilde på meg selv. Ikke minst en selvinnsikt i hvordan rus har påvirket meg og mine.

* Kurset og temaene er sååå bra!! Dette skulle jeg gått på for lenge siden. Dette kurset burde vært  obligatorisk for alle som skal på/er i behandling og alle som sliter med en avhengighet. Og Rita er ei  kjempejente. Er så flink til å formidle, lytte og bruke seg selv og sine erfaringer på en måte så jeg kjenner  meg igjen og forstår. Det er nettopp dette, hjelp til å forstå avhengighet og hjelp til den mentale  endringsprosessen jeg savner i dagens behandling og som jeg virkelig brenner for. Og så kommer jeg på  kurset og ser at dere i Stiftelsen Retretten har laget et kurs som leverer nettopp dette. Fantastisk!!!!

For flere tilbakemeldinger fra brukere se retretten.

 

 

______________________________________________________________________________________

 

Støtt oss

Vi blir kjempeglade for gaver eller hvis du legger oss inn som din Grasrotandel hos Norsk Tipping.

Gaver kan settes inn på kontonummer 2095 49 90738 og merkes som ''gave''

Hvis du vil legge oss inn som mottaker av din grasrotandel ber du om hjelp til dette når du skal tippe og oppgir organisasjonr vårt som er 911579367

Åpningstider

Telefon: 91848961
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag 09.00-16.00
Onsdag 09.00-19.00
%d bloggere like this: